Archief

VNO-NCW Westland niet blij met VVD

De afdeling Westland-Delfland van ondernemersorganisatie VNO-NCW heeft afstand genomen van een vorige week door VVD Westland uitgebracht persbericht over een gezamenlijke visie op het gewenste ondernemersklimaat in de gemeente. Dat hebben de ondernemers gedaan in een brief aan de gemeenteraadsfracties. Niet alleen is het uitgeven van het bericht niet afgestemd, ook inhoudelijk is de organisatie het er niet mee eens.

In een reactie steekt VVD Westland op één vlak de hand in eigen boezem: het uitgegeven persbericht had vooraf met VNO-NCW moeten worden afgestemd. De reactie van de ondernemersorganisatie vindt de VVD echter jammer, omdat beide partijen hetzelfde belang hebben, namelijk een economisch gezond Westland.

VVD Westland fractievoorzitter Bart Waasdorp: "Tijdens een ontspannen overleg met het bestuur van VNO-NCW Westland-Delfland werd duidelijk dat er veel gezamenlijke standpunten zijn om het ondernemersklimaat in Westland te verbeteren. De ideeën van beide partijen waren helder en alleen zaken waar wij het duidelijk over eens waren, zijn in ons eerdere persbericht terecht gekomen."

Waasdorp vraagt zich af of VNO-NCW met het afstand nemen van het gewraakte persbericht niet voorbijgaat aan de belangen van de eigen achterban. "Die ondernemers zullen beamen, dat het belangrijk is, dat het wegennet in het Westland wordt verbeterd en dat het bedrijfsleven een stem krijgt in de aanstaande Vervoersautoriteit."

Categorieen:
WestlandAlgemeen