Archief

LPF bezorgd over financiële problemen afvalbedrijf

De LPF-fractie in de Westlandse gemeenteraad wil weten wat het 'worst case scenario' is voor de gemeente als afvalverwerker HVC in Alkmaar niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Westland is aandeelhouder van het bedrijf, waarvan deze week bekend werd dat het in een zorgwekkende financiële positie verkeert. De schuld zou tot bijna één miljard euro zijn opgelopen.

HVC is door gemeenten en waterschappen opgericht om binnen hun gebied te zorgen voor een efficiënte en betrouwbare afvalverwerking. De schuld is ontstaan doordat HVC haar activiteiten uitbreidde met andere zaken, zoals projecten in windmolens en stadsverwarming. Het risico wat HVC daardoor nu loopt, komt volgens de LPF volledig voor rekening van de aandeelhouders, waaronder Westland.

De LPF wil van het college van B en W weten hoe Westland ervoor staat als het mis gaat met HVC. Ook is ze boos, omdat ze zich niet kan voorstellen dat het college niet van de problemen heeft geweten. Ze had graag gewild dat de gemeenteraad op de hoogte was gesteld.

Categorieen:
WestlandAlgemeen