Archief

'Belangenverstrengeling bij Cultuurweb Westland'

De Westlandse VVD-fractie maakt zich zorgen om netwerkorganisatie Cultuurweb Westland, die onder meer subsidies gaat verdelen. Bij de oprichting is een adviesgroep betrokken die bestaat uit onder meer betrokkenen bij Dario Fo en Muziekschool Westland. "Dat is als een slager die z'n eigen vlees keurt", aldus fractielid Roel Batelaan

In december gaf de Westlandse gemeenteraad groen licht voor de oprichting van het Cultuurweb. Voorwaarde was dat een neutrale stuurgroep kwartiermaakster Wilma Franchimon bij zou staan. Begin februari zetten diverse raadsleden in een commissievergadering al vraagtekens bij de objectiviteit van de adviesgroep.

De VVD is al vanaf het eerste uur tegenstander van het cultuurweb. Volgens de fractie is het "een speeltje van wethouder Weverling, waar de meeste cultuurorganisaties in Westland helemaal geen behoefte aan hebben." Batelaan zegt de vorming van het cultuurweb nauwlettend in de gaten te houden en aan de bel te trekken bij ongeregeldheden.

In een reactie spreekt Dario Fo van een hardnekkig misverstand, dat Dario Fo betrokken is bij de vorming van het Cultuurweb Westland. "Niet Dario Fo, maar theaterschool Koperen Kees is partner voor de gemeente."

Categorieen:
WestlandAlgemeen