Archief

Terugkeer Westland Marathon in mei 2014

Het 400-jarig bestaan van Maassluis in 2014 vormt daadwerkelijk de kapstok om een nieuwe editie van de roemruchte Westland Marathon te houden. Dat is besloten door de samenwerkende atletiekverenigingen AV Waterweg uit Maassluis, Thof Running Maasland en Olympus '70. Hoewel de exacte datum nog niet is bepaald, gaat de voorkeur uit naar "een zondag in mei".

De Westland Marathon werd tussen 1969 en 1997 jaarlijks georganiseerd. In de jaren tachtig was Cor Vriend vijf maal winnaar, met een snelste tijd van 2.11.41. Behalve tal van buitenlanders hebben onder anderen ook Marti ten Kate en John Vermeule hier een keer gezegevierd. Jacques Valentin, geboren en getogen in Heenweg, liep er in 1984 naar het nu nog bestaande Westlands record van 2.13.45.

Het loopevenement doet in elk geval de gemeentes Westland, Midden-Delfland en Maassluis aan. Naast Naaldwijk, Maasland en Maassluis zullen, afhankelijk van het definitieve parkoers, mogelijk ook nog andere plaatsen worden aangedaan. Van de betrokken burgemeesters en diverse andere partijen is al de bevestiging ontvangen, dat er voor de algehele organisatie op hen mag worden gerekend.

Ten aanzien van de start- en finishlocatie is vanzelfsprekend gekozen voor Maassluis, de bakermat van deze marathon. Behalve de hele marathon zal het ook mogelijk zijn om deel te nemen aan een halve marathon. Er zal een aparte website voor dit evenement in het leven worden geroepen.