Archief

Aanpak geweld speerpunt van politie

Het voornaamste doel van de politie Westland is dit jaar het aanpakken van geweldszaken. Dat laat bureauchef Willem-Jan de Koning weten. Verder staan de aanpak van woninginbraken, jeugdoverlast en drugscriminaliteit in de top vier van prioriteiten.

In 2012 waren er in Westland een aantal schokkende geweldszaken. Zo was er in 's-Gravenzande de Oranjeparkzaak, waarbij een groepje jongeren zonder enige aanleiding bruut werd toegetakeld. Eerder werd een Naaldwijker zeer ernstig mishandeld op het Oranjeplein in De Lier. In beide gevallen konden de daders worden opgepakt. "Geweld tolereren we niet", aldus De Koning.

Terugkijkend op 2012 is De Koning tevreden. De aanrijtijden van het korps zijn bijvoorbeeld steeds korter geworden en er zijn afgelopen jaar ook 75 woninginbrekers opgepakt. "Dat had niet gekund zonder de tips van burgers", benadrukt de bureauchef.

Bij dat laatste doelt De Koning onder meer op Twitter. Met meer dan 7.000 volgers is dat volgens hem een succes. "We zien dat mensen een steeds beter beeld krijgen van hoe de politie werkt."