Archief

Connexxion optimistisch over pontreparatie

Vervoersmaatschappij Connexxion gaat er vanuit, dat woensdagochtend de veerboot weer zal varen tussen Maassluis en Rozenburg. Dat heeft een woordvoerder rond 22.00 uur laten weten. Er zijn drie monteurs aan de slag gegaan om de noodzakelijke reparatie uit te voeren.

De pont is dinsdagavond uit de vaart geraakt wegens een kleine brand aan boord. Daardoor is er sindsdien ter plaatse geen openbaar vervoer meer mogelijk tussen de beide oevers van de Nieuwe Waterweg. Voor auto's is omrijden via de Beneluxtunnel de enige optie.

Rijkswaterstaat heeft de stremming op de borden boven de A20 vermeld en dat is door de gemeente Maassluis ook gedaan op de matrixborden in de stad. Connexxion heeft voor voetgangers bussen ingezet, zo heeft wethouder Keijzer in de gemeenteraadsvergadering laten weten.

Normaal gesproken zijn er twee schepen beschikbaar tussen Maassluis en Rozenburg, welke in de spitsuren allebei varen. De ene pont is echter vorige week naar de reparatiewerf gebracht wegens schade aan de schroef. Deze schade was ontstaan bij een aanvaring met een object onder water.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen