Archief

Zorgen over terreinwagens op het strand

De raadsfractie van LPF Westland maakt zich zorgen over de toenemende aanwezigheid van terreinwagens op het strand en wil dit onderwerp aan de orde stellen in de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering. De aanleiding is het doodrijden van een herdershond afgelopen woensdag op het strand tussen Kijkduin en Ter Heijde.

Het lijkt er op, dat steeds meer instanties het strand opzoeken om daar de medewerkers even te laten spelen met hun terreinwagen, aldus de LPF. De fractie noemt de politie, waterbedrijf Dunea, het Hoogheemraadschap van Delfland, de Douane, Rijkswaterstaat, de gemeente en de boswachterij en betrekt ook de duinpaden in het vraagstuk.

"Strandbezoekers melden ook, dat er steeds harder gereden wordt. Menigeen voelt zich niet meer veilig op het strand. Opmerkingen, zoals dat honden dan maar aangelijnd moeten zijn, zijn verre van realistisch. Immers, ook argeloze strandbezoekers met (spelende) kinderen komen op het strand af", betoogt de LPF.

De fractie wil weten, wat precies de regels zijn voor het rijden op het strand met voertuigen en of daar speciale toestemming voor nodig is. Hoe wordt daar dan controle op uitgeoefend?, vraagt de LPF. Tot slot wil zij weten, wat het college denkt te kunnen doen om de veiligheid van strandbezoekers te waarborgen.