Archief

Eén keer brons voor Jolanda Voskamp

Schaatster Jolanda Voskamp heeft bij de NK Masters in Deventer het brons behaald op de 500 meter in haar leeftijdscategorie, vrouwen 45-plus. De Lierse liet als tijd 47.01 sec. afdrukken. Zowel op de 1.000 meter als de 1.500 meter moest zij genoegen nemen met de vierde plaats en op de 3.000 meter wachtte een diskwalificatie.

Haar dochter Dione Voskamp, vorige week Nederlands kampioene op de Supersprint bij de B-junioren, heeft dit weekeinde genoegen moeten nemen met de tiende positie in het eindklassement van het NK Allround voor B-junioren.

Haar beste prestatie op de baan van De Uithof in Den Haag leverde Dione zaterdag op de 500 meter, de zesde plaats. Daarna volgde een domper op de 1.500 meter, waarop zij de negentiende tijd boekte. Zondagochtend werd Dione tiende op de 1.000 meter en tot slot elfde op de 3.000 meter. Alles bijeen was dat goed voor de tiende positie in het eindklassement.

De nationale titelstrijd bij de C-juniores telde 28 deelneemsters, onder wie twee Westlandse meisjes. Jutta Leerdam uit 's-Gravenzande werd in het eindklassement vijfde en Laura van der Lans uit Poeldijk zestiende.