Archief

Dijkshoornseweg heropend op Midden-Delfland Dag

Het is de bedoeling dat de Dijkshoornseweg, die in maart onder handen wordt genomen, wordt heropend op de Midden-Delfland Dag op zaterdag 15 juni. De Midden-Delfland Vereniging schrijft op haar website dat de winkelstraat op deze dag op een feestelijke wijze opnieuw in gebruik wordt genomen.

De herinrichting van de Dijkshoornseweg is het startschot voor een aantal veranderingen in het Den Hoornse centrum. De gemeente is op dit moment in gesprek met zeker twee ontwikkelaars, die interesse hebben om te investeren in nieuwe voorzieningen. Ook komt er een 'verkeersrondje' met eenrichtingsverkeer.

Overigens is het thema van de Midden-Delfland Dag 'De tafel van Midden-Delfland'. Dat betekent niet alleen dat streekproducten centraal staan, maar ook dat er een fysieke tafel komt die een ontmoetingsplaats wordt. In eerste instantie staat die op de Levende Buitenplaats in Schipluiden, later wordt deze voor de feestelijkheden verplaatst naar de Dijkshoornseweg.

Er staat meer op het programma van de Midden-Delfland Dag. Zo is er onder meer een kunst- en streekmarkt op het Pynasplein in Maasland en zijn er fiets- wandel en vaartochten. De Midden-Delfland Vereniging zoekt nog mensen die workshops willen geven of willen optreden. Meer informatie is te vinden op www.middendelflandvereniging.nl.