Archief

Twee politieagenten licht gewond

Bij de incidenten van zondagnacht in Naaldwijk en De Lier is heel wat meer aan de hand geweest dan de eerder gemelde beledigingen aan het adres van politiefunctionarissen. Twee agenten raakten bij enkele incidenten licht gewond.

Na een vechtpartij voor een horecagelegenheid omstreeks 1.00 uur in het centrum van Naaldwijk wilden agenten de rust op straat herstellen en gaven zij een bevel aan het publiek om zich te verwijderen. Enkele personen voldeden hier niet aan, verzetten zich en werden aangehouden. Hierbij gebruikten agenten pepperspray. Een agent raakte bij dit incident licht gewond aan zijn hoofd. De drie aangehouden verdachten, één van 18 en twee van 19 jaar, en afkomstig uit Naaldwijk en Voorburg zitten nog vast.

In de Van Rijnstraat in De Lier controleerden agenten een auto waarin twee personen op de bijrijdersstoel zaten. Een agent schreef een bekeuring uit en een passagier was het hier niet mee eens. Hij beledigde de agent en werd aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette deze 36-jarige Lierenaar zich en schopte hij een agent tegen diens been.

Ook tijdens dit incident werd door agenten pepperspray gebruikt. Een andere inzittende van de auto, een 48-jarige Naaldwijker, beledigde agenten en werd eveneens aangehouden. Beide mannen zitten nog vast. Bij de aanhouding in De Lier raakte een agent licht gewond aan zijn schouder en been.

De licht gewonde agenten konden overigens hun dienst voortzetten, aldus de politie.