Gerrit Riezebos derde bij snelwandelen

De Lierse snelwandelaar Gerrit Riezebos heeft zondag in zijn leeftijdscategorie de derde plaats behaald bij de Nederlandse Kampioenschappen voor Masters in Apeldoorn. Riezebos, uitkomend bij de 50-plussers, liep op de 3.000 meter naar de eindtijd van 17.31.04.

Op 24 seconden achter Riezebos finishte Hans van der Knaap, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw als junior furore maakte bij Olympus '70. Hij schreef daar destijds het ene na het andere clubrecord op zijn naam. Bij de Westlandse atletiekvereniging zijn al vele jaren geen snelwandelaars meer actief. Riezebos en Van der Knaap zijn lid van RWV in Rotterdam.

Bij de tevens in Apeldoorn gehouden Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp mocht Eva Tetteroo debuteren bij de B-juniores. Als 'eerstejaars' in deze categorie behaalde de atlete van Olympus '70 de twaalfde plaats op de vijfkamp.