Archief

Zaterdagvoetbal: Naaldwijk en Monster delen punten

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis is verder gegaan waar het voor de nederlaag tegen Hoek was gebleven, namelijk winnen. Op sportpark Smitshoek werd thuisploeg Smitshoek op een 2-1 nederlaag getrakteerd. Smitshoek kwam in de eerste helft op voorsprong. Pas in de tweede helft wisten de tricolores met twee doelpunten de drie punten binnen te halen. Excelsior Maassluis blijft koploper en heeft nog altijd zes punten voorsprong op ASWH.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande kon eindelijk na vier wedstrijden zonder winst wee drie punten bijschrijven. Tegen Groene Hart Combinatie toonde de fusieclub nadat het vorige week genadig op de broek had gekregen van Spijkenisse. Op sportpark De Vliet in Leiden pakte FC 's-Gravenzande de punten door een 3-0 overwinning. Door deze zege wisselen FC'-Gravenzande en GHC van positie op de ranglijst, echter beide ploegen hebben evenveel punten en staan gedeeld vierde. De Westlanders hebben een beter doelsaldo.

Tweede klasse C

De streekderby tussen Naaldwijk en sportclub Monster eindigde in een puntendeling. Op sportpark De Hoge Bomen sloten de Westlandse ploegen af met een 1-1 gelijkspel. Door de nederlaag van vorige week tegen Gouda en de puntendeling in Naaldwijk heeft sportclub Monster zes punten achterstand op koploper Haaglandia. Naaldwijk sprokkelde een punt en staat gedeeld tiende met TAVV, echter de Westlanders hebben een slechter doelsaldo.

Lyra lijkt na de winterstop op stoom te komen. De Lierse ploeg boekte alweer de derde zege op rij en lijkt op weg te zijn naar een goede middenmoot positie. Op sportpark De Zweth werd het zes punten duel tegen TAVV glansrijk gewonnen. Lyra won met 4-0 en staat nu zevende.

HVC'10 en DUNO deelden op sportpark De Rondgang de punten. Na 90 minuten spelen stond een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Voor HVC'10 betekende dit het eerste puntverlies na de winterstop na twee winstpartijen.

Tweede klasse D

VDL pakte in de uitwedstrijd in en tegen Strijen drie waardevolle punten. Om weg te komen uitd e onderste regionen was winst een noodzaak voor VDL. De bezoekers slaagden glansrijk voor deze missen en wonnen in Strijen met 4-1. In deze klasse zijn de nummers vijf tot en met 13 nog in strijd voor lijfsbehoud.

Derde klasse C

MVV'27 bleef voor de zesde keer op rij ongeslagen door streekgenoot Maasdijk met ruim verschil te verslaan. Door de 3-0 nederlaag verloor Maasdijk de ongeslagen status van drie wedstrijden op rij. MVV'27 blijft koploper en Maasdijk is nog steeds op jacht naar rechtstreeks lijfsbehoud.

MSV'71 lijkt af te stevenen op minimaal de nacompetitie om in de derde klasse te blijven. Om kans te blijven houden op eventueel rechtstreeks lijfsbehoud moest gewonnen worden van Victoria'04, maar dit gebeurde niet. In Vlaardingen liep MSV'71 tegen een 3-1 nederlaag aan. MSV'71 staat nu derde van onderen en heeft negen punten achterstand op een veilige plaats.

Westlandia speelde op sportpark Hoekpolder gelijk tegen Semper Altius. De Naaldwijkers sloten af met een 1-1 gelijkspel. Westlandia behaalde uit de laatste zes wedstrijden maar vijf punten. Voor Westlandia blijft het opletten en moet het de ploegen onder zich van zich af houden anders wordt nacompetitie een optie.

KMD blijft in het spoor van koploper MVV'27 en runner up Die Haghe. De Wateringse ploeg won op eigen veld met 3-2 van hekkensluiter RAS. De achterstand van KMD op MVV'27 bedraagt zeven punten.

Vierde klasse D

Quintus behaalde de tweede zege op rij door voormalig koploper Swift Boys met 4-0 te verslaan. De Heulse ploeg wist dit seizoen pas eerder twee keer een reeks van twee overwinning op rij neer te zetten daar tussendoor zaten puntendelingen. De Heulse ploeg heeft zes punten achterstand op koploper GDA.

Verburch haalde aan de Arckelweg uit tegen hekkensluiter Hargasport. De Poeldijkse ploeg won met 5-1 en behaalde een tweede zege op rij.

KarakteristiekenSmitshoek - Excelsior Maassluis 1-2 (1-0)

Vincent van den Berg, Sefa KurtGHC - FC 's Gravenzande 0-3 (0-1)

Youri Westhoff, Sander Koeleman, Domingos Lopes de BritoLyra - TAVV 4-0 (2-0)

Bob Zwinkels (2), Michael de Bruyn, Coen van MilNaaldwijk - SC Monster 1-1 (0-0)

Naaldwijk: Jacco Wevers

SC Monster: Bernardo Bor

HVC'10 - DUNO 1-1 (0-0)

Jurgen Warbout

Strijen - VDL 1-4 (0-1)

Said Ait Ryan (2), John Bekkers, Rodney RemmerswaalCION - Honselersdijk AfgelastKMD - RAS 3-2 (1-2)

Rob Vrijmoed, Jesse de Waard, Jules MaaringMVV'27 - Maasdijk 3-0 (2-0)

Mark Akkerman, Milano Naarden, Leon van Kersbergen

Victoria '04 - MSV'71 3-1 (0-0)

Dave van DeursenSemper Altius - Westlandia 1-1 (0-0)

Brendan van den BergVerburch - Hargasport 5-1 (2-0)

Bas Hoogervorst (2),Sander Lange, Anthony de Jong, eigen doelpuntQuintus - Swift Boys 4-0 (1-0)

Erik Verbeek, Patrick Krens, Chalie vd Knaap, Remko vd Knaap