Archief

Zaalkorfbal: alleen Dijkvogels wint

In de twaalfde competitie ronde kwamen alleen ODO, ONDO en Dijkvogels in actie. Alleen de Maasdijkse ploeg kwam tot winst.

Eerste klasse D

ODO moest in sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel haar meerdere erkennen in KOAG. De thuisploeg won met 14-11 na een 6-4 voorsprong bij rust. Nummer zeven Velocitas verloor thuis van DES (15-17) waardoor ODO nog steeds twee punten voorsprong heeft op de Leidendorpers en op een veilige plaats staat. De spanning is te snijden met nog twee spelronden te gaan. De nummer zeven van deze poule speelt een beslissingswedstrijd om degradatie te ontlopen. Beide ploegen zullen elkaar niet meer treffen in de resterende speelronden.

Tweede klasse I

ONDO verloor voor de derde keer op rij. In sporthal Ockenburgh in Den Haag bleek Achilles met 21-14 te sterk voor de 's-Gravenzandse formatie. In ;s-Gravenzande was NDO nog 16-15 te tserk voor de Haagse ploeg. Voor ONDO betekende het de derde nederlaag uit zes uitbeurten. ONDO is reeds veilig en sluit de competitie af tegen De Vinken en Pernix.

Derde klasse J

Dijkvogels blijft in het spoor van koploper Olympia. In de Proosdijhal in Kudelstaart won de runner up met 13-9 van Voortgang Zij Ons Doel. Olympia won haar wedstrijd ook en heeft evenveel punten als Dijkvogels, echter de koploper heeft één wedstrijd minder gespeeld. Op de laatste wedstrijddag staat de topper Olympia tegen Dijkvogels op het programma. De kampioen promoveert en de nummer twee speelt een beslissenswedstrijd voor één plaats in de tweede klasse.

Categorieen:
MaasdijkAlgemeen