Archief

Witkamp: wegverbreding al onderweg

Het pleidooi van de afdelingen Westland van VNO-NCW en de VVD voor verbreding van de Burgemeester Elsenweg en de Nieuweweg heeft raadslid John Witkamp van LPF Westland van diens stoel doen rollen. "Het totale gebrek aan historisch besef bij beide organisaties, is tranentrekkend", stelt hij in een reactie.

Witkamp heeft van 2004 tot en met 2010 in het algemeen bestuur van Haaglanden gezeten. "Al in 2008 is besloten, dat in 2015 wordt begonnen met verbreding van de N213 en het toepassen van een doelgroepenstrook voor vracht- en busverkeer. Het betreffende budget hiervoor van 80 miljoen euro is zelfs vastgesteld en opgenomen in de meerjarenbegroting", aldus Witkamp.

De voorgestelde verbreding loopt van het ABC-Terrein in Poeldijk tot aan Westerlee. "VNO-NCW en VVD-Westland hebben of zitten pitten al die tijd, of ze proberen oude wijn in nieuwe zakken te verkopen", zo vindt Witkamp. "Recentelijk nog, bij het afschieten van het plan voor een gemeentehuis tegenover de meubelboulevard, is gewezen op de geplande verbreding van de N213."