Archief

'Midden-Delfland rookt bedrijven uit'

Het ontwerp-bestemmingsplan voor het buitengebied van de gemeente Midden-Delfland heeft voor sommige bedrijven iets weg van een "uitrookbeleid". Dat zegt Jos van der Knaap van tuinbouworganisatie LTO Glaskracht.

Volgens Van der Knaap legt de gemeente de bedrijven in het groengebied allerlei beperkingen op, die het hen op termijn onmogelijk maken te blijven draaien. Omdat het niet alleen om tuinbouwbedrijven gaat, hebben diverse ondernemersorganisaties in de regio gezamenlijk een brief gestuurd naar de gemeente.

Van der Knaap had donderdagmorgen overleg met acht tuinders die last kunnen krijgen van de voorgestelde regelgeving, maar mogelijk zijn het er meer. Het gaat om kapitaalintensieve bedrijven, die volgens de nieuwe regels niet meer mogen bouwen en uitbreiden. Ook zou het plaatsen van een warmtekrachtkoppeling onmogelijk worden gemaakt.

"Het lijkt er op, dat de gemeente deze bedrijven liever ziet verdwijnen. Want wie niet kan moderniseren, kan niet meer meedoen", aldus Van der Knaap. Hij wil, dat de bedrijven in het groen dezelfde status krijgen als bedrijven elders in de gemeente. Om te proberen dat te bereiken, zoekt hij contact met Midden-Delflandse gemeenteraadsfracties.