Archief

Weverling wil "meters maken"

Wethouder Weverling zet vaart achter de totstandkoming van het Cultuurweb Westland. "Wij willen meters maken", zei Weverling maandagavond herhaaldelijk in een commissievergadering van de gemeenteraad Westland. Hij deed dat tijdens een presentatie over de voortgang in de ontwikkeling van deze netwerkorganisatie.

Begin december jl. is de gemeenteraad akkoord gegaan met de komst van een kwartiermaker en de instelling van een onafhankelijke stuurgroep. Kwartiermaakster Wilma Franchimon wordt nu in de praktijk terzijde gestaan door een adviesgroep. In de commissievergadering werden door diverse raadsleden vraagtekens gezet bij de objectiviteit van deze adviesgroep, waarin onder anderen vertegenwoordigers zitten van Koperen Kees en Muziekschool Westland.

Geconfronteerd met de uitgesproken twijfels over onafhankelijkheid en objectiviteit zei Weverling: "De vraag is, wie is 100 procent onafhankelijk? Is dat eigenlijk wel haalbaar? Dan zou je mensen van buiten het Westland moeten vragen."

Raadslid Van der Stee (LPF Westland) opperde, dat er in het toekomstig bestuur van het Cultuurweb geen plaats mag zijn voor mensen die tevens een functie vervullen bij een van de participerende organisaties. "Dat vind ik een goed uitgangspunt", reageerde Weverling. Het streven is om nog voor de zomer een bestuur voor Cultuurweb Westland samen te stellen.

Categorieen:
WestlandAlgemeen