Archief

Donatie Fonds Westland voor Muziekcentrum

Het MuziekCentrumWestland (MCW) heeft een donatie van 7.000 euro ontvangen van Fonds Westland. Het geld zal worden gebruikt om de oefen- en lesruimtes van MCW in de voormalige Bernadetteschool in Naaldwijk professioneel in te richten.

Naast ruimte om te kunnen oefenen, zal het MCW een ontmoetingsplaats zijn voor bands en muzikanten, waar zij elkaar kunnen motiveren, inspireren en van elkaar kunnen leren. In de motivatie voor de donatie gaf Fonds Westland aan het belangrijk te vinden dat op het culturele vlak zal worden samengewerkt. In de voormalige Bernadetteschool zullen naast MCW ook Muziek School Westland, kunstenaarscollectief WIT en Kunsthuis18 hun intrek nemen.

De vier culturele partners werken in nauwe samenwerking met de gemeente aan dit plan. dat binnenkort wordt behandeld in de gemeenteraad van Westland. Het behoud van het karakteristieke pand aan de Dijkweg en de vorming van een cultureel bolwerk waren voor Fonds Westland positieve factoren die hebben meegewogen om de donatie toe te kennen.