Archief

Jumbo blijft geïnteresseerd in Vlietlocatie

Supermarktketen Jumbo blijft geïnteresseerd in een verhuizing naar de Vlietlocatie in Maassluis. Omdat de plannen om de Vlietlocatie aan te pakken nog op zich laten wachten, gaat de supermarktketen de huidige locatie aan de Lange Boonestraat, nu nog een C1000, echter wel uitbreiden.

Het college van B en W schrijft dit in antwoord op schriftelijke vragen van de CDA-fractie. Jumbo heeft volgens het college zelfs aangegeven dat zij mogelijk ook geïnteresseerd is om zelf vastgoed op de Vlietlocatie te realiseren.

De supermarktketen is van plan op de huidige los- en laadplaats een magazijn te bouwen. Verder wordt er een nieuwe opslagruimte van 198 m2 boven op de winkel gerealiseerd. De winkelruimte zal hierdoor met circa 210 m2 toenemen.

Volgens de CDA-fractie was in het verleden juist geen vergunning voor de uitbreiding verleend, omdat volgens het parkeerbeleid extra parkeerplaatsen gerealiseerd dienden te worden. Het plan is volgens het college dusdanig aangepast en vastgesteld, dat de uitbreiding mogelijk is.

De parkeerdruk zal volgens het college echter wel toenemen. Op het parkeerterrein Nieuwe Schoolstraat wordt op vrijdag en zaterdag en gedurende meerdere uren per week de kritische grens van 85% in de huidige situatie al overschreden. "Door de uitbreiding zal de parkeerdruk toenemen", staat te lezen in de antwoorden.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen