Archief

Zondagvoetbal: regioploegen winnen niet

Eerste klasse B

VELO wist de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk niet in winst om te zetten. Aan de Noordweg in Wateringen was de inzet wegkomen uit de onderste regionen. Nieuwerkerk won het treffen met 2-1 en staat nu vierde en heeft nu acht punten voorsprong op de nummer elf. VELO staat negende en heeft twee punten voorsprong op de nummer elf Excelsior'20.

Tweede klasse C

Aan de vrije val van Schipluiden is nog geen einde gekomen. De voormalige nummer vier van de ranglijst is na de thuisnederlaag tegen HMSH terug te vinden op tiende positie. Belangrijk voor de promovendus is dat nog niets verloren is, want de verschillen zijn klein naar boven, maar ook naar beneden. De Haagse ploeg won op sportpark Keenenburg met 2-1 en staat nu vierde.

Derde klasse A

Den Hoorn is koploper af. De ploeg uit Midden-Delfland verspeelde in de tweede wedstrijd na de winterstop wederom punten. Na de nederlaag tegen Foreholte op eigen veld bleek UDO te taai om van te winnen. In Den Hoorn eindigde het boeiende duel in een korfbaluitslag: 4-4. Den Hoorn heeft nu één punt achterstand op de nieuwe koploper Foreholte.

Derde klasse B

Het lijkt er op dat Verbruch even pas op de plaats moet maken in de strijd om het kampioenschap. De Poeldijkse ploeg liet twee dure punten liggen in en tegen Haastrecht. Na 90 minuten boeiend voetbal eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel. Koploper Concordia leefde zich uit tegen Bodegraven en won met 10-0. De Delftse ploeg heeft vijf punten voorsprong op Verburch dat tweede staat. Komend weekend komt nummer drie en voormalig koploper Gouda op bezoek aan de Arckelweg.

Karakteristieken

De Zouaven - Westlandia AfgelastVelo - Nieuwerkerk 1-2 (0-1)

Jack van Meurs

Schipluiden - HMSH 1-2 (1-1)

Koen Göbel

Den Hoorn - UDO 4-4 (2-1)

Donny van den Bos (2), Dave de Bie, Stefan Berkhout

Haastrecht - Verburch 3-3 (2-1)

Joost Zwinkels (2), Wesley Vollebregt