Zaalhandbal zondag: DIOS verliest streekderby van Hellas

DIOS heeft het tweede treffen in de competitie tegen Hellas met duidelijk verschil verloren. De heenwedstrijd won DIOS verrassend met 24-25. In de Ballonhal liet Hellas duidelijk zien dat het uit was op revanche en deelde vanaf het begin de lakens uit. De Haagse ploeg leidde na de eerste helft met 14-6. Na rust kon Hellas de voorsprong eenvoudig consolideren en won met 23-14. Ondanks de nederlaag blijft DIOS de nummer vijf van de ranglijst. Streekgenoot Hellas is na deze speelronde definitief veilig en kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. De Hagenaars zullen DIOS waarschijnlijk treffen in de strijd om promotie.

De reserves van Quintus verloren in de Van der Voorthal van de reserves van OCI/Lions. De Heulse ploeg keek na de eerste helft tegen een 10-12 achterstand aan. Uiteindelijk won Lions het duel met vier doelpunten verschil: 21-25. Ard Vollebregt werd bij de Heulse reserves topscorer.

Westlandia kon na de winst van vorige week weer een zege bijschrijven. In sporthal Opperdam in Volendam wist de Naaldwijkse ploeg het vierde team van Volendam te verslaan. Westlandia leidde halverwege met 17-10 en won uiteindelijk met 30-22. Terry Zuijderwijk scoorde elf keer en werd topscorer van zijn team. Westlandia heeft na 14 duels acht punten achterstand op koploper Oliveo. De Naaldwijkers staan nu gedeeld vierde met HVV'70.

Westlandia behaalde de zevende thuisoverwinning uit negen beurten. De Naaldwijkse ploeg was dudielijk te sterk voor de reserves van Westfriesland/SEW. In Sporthal De Pijl speelde de thuisploeg een prima wedstrijd en leidde na de eerste helft met 14-9. Het leek een makkelijke overwinning te worden voor Westlandia, echter de bezoekers kwamen terug tot 19-16. Daarna ging Westlandia weer een tandje hoger spelen en sloot de wedstrijd af met een 25-18 zege. Westlandia staat achtste en is na deze zege veilig en speelt ook komend seizoen in de eerste divisie.

Verburch heeft de uitwedstrijd tegen de reserves van Handbal Venlo gewonnen. In sporthal Craneveld in Venlo speelde Verburch een rommelige wedstrijd, maar werd wel beloond met twee belangrijke punten. De ruststand was 16-13 in het voordeel van Verburch. De wedstrijd werd met 30-20 gewonnen. Voor de Poeldijkse ploeg was het de vijfde uitoverwinning uit zeven beurten. De Poeldijkse ploeg zag HendriksGraszoden/Leudal verliezen van Hercules. Door dit resultaat heeft nummer twee Verburch een voorsprong van vier punten op de nieuwe nummer drie Hercules. Leudal staat vierde en heeft vijf punten achterstand.