Archief

Zaterdagvoetbal: KMD wint derby van Honselersdijk

Hoofdklasse B

Excelsior M liet drie dure punten liggen in Zeeland. De tricolores kwamen in en tegen Hoek na zes minuten op een 1-0 voorsprong, maar zag de thuisploeg in de tweede helft de achterstand ombuigen in een 2-1 zege. Door de nederlaag heeft koploper Excelsior Maassluis nog maar een voorsprong van vier punten op RVVH.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande had in de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse een totale off-day. Op het Juliana sportpark was Spijkensisse erg effectief in het benutten van kansen. Na de eerste helft was de wedstrijd al gespeeld: 0-5. Dit bleek ook de eindstand te zijn. FC 's-Gravenzande lijkt nu definitief afgehaakt te zijn in strijd om de titel.

Tweede klasse C

Lyra en HVC'10 behaalden beiden een nuttige overwinning in de onderste regionen. Lyra won sinds enkele jaren weer in Den Haag bij DUNO. De Lierse ploeg won ruim met 3-0. HVC'10 leek bij kampioenskandidaat DSO een nederlaag te moeten slikken, maar in het laatste kwartier scoorde de Hoekse ploeg twee keer en stapte met een 2-1 zege van het veld.

Streekgenoot Naaldwijk leed een nederlaag tegen Forum Sport. In Voorburg eindigde de wedstrijd in een 4-2 overwinning voor de thuisploeg. Voor Naaldwijk was het pas de vierde nederlaag van het seizoen, maar moet wel plaatsnemen op de elfde positie.

Sportclub Monster leed voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag tegen Gouda. Sportclub Monster had de meeste dreiging en kansen, echter Gouda stapte met een 1-0 overwinning van het veld. Gouda heeft pas twee wedstrijden gewonnen en deed dat twee keer tegen sportclub Monster.

Tweede klasse D

VDL slikte op eigen veld de zevende nederlaag van het seizoen. In het middenmoot duel tegen Leonidas gaf VDL niet thuis en zag de bezoekers uit Rotterdam met een 5-0 zege naar huis vetrekken.

Derde klasse C

De derby tussen Honselersdijk en KMD leverde naast veel doelpunten ook de nodige kaarten op. Op sportpark De Strijphorst bleek Honselersdijk de grootste verliezer. Na een 2-2 tussenstand verdwenen twee spelers met een rode kaart (twee keer geel) vroegtijdig naar de kleedkamer. Pas in de slotfase pakte KMD de zege. De thuisploeg moeten even pas op de plaats maken voor de bovenste positie.

MVV'27 wist de streekderby tegen MSV'71 in winst om te zetten. In Maassluis eindigde het treffen in een 3-1 zege voor de koploper. Door het gelijkspel van runner-up Die Haghe is de voorsprong van MVV'27 opgelopen tot vier punten. MSV'71 heeft volgende week de wedstrijd tegen Victoria'04 op het programma staan. Verlies betekent bijna zeker dat MSV'71 zich kan op maken voor maximaal de nacompetitie.

Westlandia speelt een wisselvallig seizoen en dat bleek ook weer tegen CION. Op sportpark De Hoge Bomen gingen de bezoekers met de drie punten aan de haal. Westlandia verloor met 2-0 en moet oppassen dat de nummer elf positie niet inzicht komt. Het verschil is nog wel vijf punten in het voordeel van Westlandia.

Maasdijk lijkt op stoom te komen. Voor de derde keer op rij wisten de Maasdijkers tot winst te komen en lopen hierdoor langzaam weg uit de gevarenzone. In Maasdijk bleek DUNO, gedeeld laatste, geen obstakel: 4-0.

Vierde klasse D

Quintus behaalde pas de vijfde zege van het seizoen. In Schiedam won de Heulse ploeg met 3-1 van Hargasport. Het verschil met de nieuwe koploper GDA bedraagt zes punten.

Karakteristieken:

Hoek - Excelsior M. 2-1 (0-1)

Wouter Gudde

FC's-Gravenzande - Spijkenisse 0-5 (0-5)

Rood: Michiel van den Berg (2x geel)sportclub Monster - Gouda 0-1 (0-0)

DSO - HVC '10 1-2 (0-0)

Jeroen Rense, Leroy Smits

Forum Sport - Naaldwijk 4-2 (3-1)

Hans Bergwerff, Jacco Wever (pen)

DUNO - Lyra 0-3 (0-1)

Johny Vermeer, Bob Zwinkels, John Lagerwerf

VDL - Leonidas 0-5 (0-3)

Honselersdijk - KMD 2-3 (1-2)

H'dijk: Rico Kok, eigen doelpunt

KMD: Stefan de Waard, Jules Maring (2)

Rood: Loek Grootscholten en Ralf Heskes (H'dijk 2x geel)

Maasdijk - Duindorp 4-0 (2-0)

Kevin van de Berg, Jack Gardien, Jente van Staalduinen (2)

MSV'71 - MVV'27 1-3 (0-2)

MSV'71: Pim van Hal

MVV'27: Mark Akkerman, Lars Kloet, Roberto van der Pol

Westlandia - CION 0-2 (0-0)

Hargasport - Quintus 1-3 (1-2)

Bas Otten, Erik Verbeek, Patrick Krens