Zaalkorfbal: Dijkvogels verliest weer van VS

Eerste klasse D

ODO wist de overwinning op Fortis geen goed vervolg te geven. De Maaslandse ploeg ging in sporthal De Pijp in Amsterdam keihard onderuit tegen Triaz. De hekkensluiter legde ODO met een 19-11 overwinning hard over de knie. ODO blijft in de gevarenzone.

ONDO wist de zesde thuiswedstrijd niet in winst om te zetten. Flux was in de Westlandhal in 's-Gravenzande te sterk voor de thuisploeg. De bezoekers namen na de eerste helft een 7-6 voorsprong. In de tweede helft wist Flux de voorsprong te consolideren. Uiteindelijk verloor ONDO met 16-14. De 's-Gravenzanders zijn veilig en spelen komend seizoen ook in de tweede klasse. Rapid werd drie ronden voor het einde kampioen.

Tweede klasse I

Valto en CKC Maassluis wisten respectievelijk hun elfde en tiende wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten.

In de Olympia hal in Maassluis kon CKC Maassluis haar opponent Oranje Nassau uit Vlaardingen net van zich afhouden. De thuisploeg won nipt met 15-14. CKC Maassluis blijft hierdoor druk houden op koploper KCR, dat eveneens won. Voor de ploeg uit Maassluis worden de komende twee wedstrijden tegen Valto en TOGO beslissend. Winst op beide ploegen is voor CKC Maassluis noodzakelijk om op de voorlaatste speeldag nog niet kansloos te zijn voor de titel. Eén speelronde voor het einde komt koploper KCR op bezoek in Maassluis.

Valto ging op bezoek bij Korbatjo in sporthal De Boogerd in Oud-Beijerland. De Lierse ploeg zag na de eerste helft dat de thuisploeg een minieme voorsprong had genomen van 7-6. Na de pauze wist Valto de zaken recht te zetten door aanvallend de kansen te benutten en verdedigend de boel dicht te houden. De Lierse ploeg won met 15-13.

Derde klasse J

Dijkvogels heeft dit seizoen in Ventura Sport een angstgegner. De Maasdijkse ploeg verloor tot nu toe twee keer van de ploeg uit Strijen. Op het veld (15-14) en in de zaal (10-9) moest Dijkvogels haar meerdere erkennen. Ook het derde onderlinge treffen eindigde in een nederlaag voor de Westlandse formatie.

De koploper kwam in de Apollohal in Strijen in de eerste helft op een 0-5 achterstand. Daarna zette Dijkvogels de zaken recht en kwam terug tot een 8-8 ruststand. Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen leken met een gelijkspel af te sluiten, echter het laatste woord was toch voor Ventura Sport. De thuisploeg versloeg uiteindelijk Dijkvogels met 13-12.