Zaalhandbal zaterdag: Quintus opent met nederlaag

Dames

Eredivisie

Quintus is de kampioensgroep met een nederlaag begonnen. Vorige week won de Heulse ploeg van een slap spelend Sercodak/Dalfsen. Nu het weer om de prijzen gaat, was de regerend landskampioen en bekerwinnaar duidelijk een maatje te groot voor Quintus. In de Van der Voorthal was al snel duidelijk dat de thuisploeg een lastige avond tegemoet ging. De wil bij de dames was er wel, maar als team marcheerde het niet. De vorm en scherpte van de afgelopen wedstrijden ontbraken bij Quintus. Dit werd afgestraft door de bezoekers uit Salland. Quintus kon de opponent een kwartier bijhouden. Dalfsen leidde met 5-6 en vergrootte langzaam de voorsprong. Na de eerste helft keek Quintus tegen een 15-11 achterstand aan. Na de pauze wist Quintus niet aan te haken. Dalfsen breidde de voorsprong uit naar een marge van acht doelpunten na 45 minuten spelen (13-25). Uiteindelijk won Dalfsen met 30-20.

De reserves van Quintus gingen op bezoek bij degradant Kwiek. In sporthal Tijenraam in Raalte kon Quintus de thuisploeg niet bijhouden. Kwiek leidde na het eerste half uur met 21-13. In de tweede helft bleef deze marge nagenoeg hetzelfde. Kwiek won dan ook verdiend met 37-29. A-junior Esther de vos keepte ondanks de nederlaag een verdienstelijke wedstrijd. Voor Quintus was het pas de derde nederlaag uit acht uitwedstrijden.

Tweede divisie B

VELO behaalde de derde zege uit de laatste vijf wedstrijden en lijkt op weg naar vroegtijdige handhaving. In sporthal Margriet in Schiedam speelde de Wateringse ploeg tegen hekkensluiter OriGene/Ventura. Niet in een niet al te beste wedstrijd werden de twee punten toch binnen gehaald. De eerste helft werd afgesloten met een 13-6 voorsprong voor VELO. Na de pauze consolideerde VELO de voordelige marge en won uiteindelijk met 20-12. Kelly Zwinkels scoorde de meeste treffers voor haar ploeg. Zij trof zes keer doel.

Heren

Eredivisie

Quintus heeft de laatste uitwedstrijd in de reguliere competitie verloren. Fiqas/Aalsmeer nam in sporthal Bloemhof in Aalsmeer revanche op de Heulse ploeg na de nederlaag eerder dit seizoen in Kwintsheul. Quintus speelde een trage wedstrijd en had in de eerste helft te veel kansen nodig om tot score te komen. Aalsmeer leidde halverwege de wedstrijd met 14-9. Na de pauze was Quintus niet bij machte om terug te komen in de wedstrijd. Aalsmeer had 10 minuten voor tijd een marge van zeven doelpunten (26-19). Aalsmeer won de wedstrijd met duidelijk verschil: 31-24. Door de nederlaag kan Quintus hooguit als vierde eindigen in de reguliere competitie. Tegenstander Aalsmeer is nog in de race voor de tweede plaats, maar eindigt sowieso als derde. Arjan Stuiver scoorde de meeste treffers voor Quintus.