Rugby: RC The Hookers start met nederlaag

The Hookers is de play-off om degradatie te voorkomen met een nederlaag begonnen. Op het eigen sportcomplex op de Rondgang in Hoek van Holland bleek LRC DIOK een maatje te groot. Doorzetten Is Onze Kracht nam een 0-3 voorsprong, waarna de thuisploeg egaliseerde. De eerste helft werd afgesloten met een 10-15 voorsprong voor de Leidse bezoekers. In de tweede helft hield LRC DIOK stand in de Hoekse dadendrang voor een betere uitslag. Uiteindelijk moest The Hookers zich gewonnen geven en verloor met 22-15. In de reguliere competitie had LRC DIOK met een ruimere marge gewonnen: 45-25.

RC The Hookers staat in de degradatiepoule op een gedeelde tweede plaats samen met RC Eemland en RC Waterland. Alle drie ploegen hebben vijf punten. LRC DIOK gaat aan de leiding met negen punten. RC The Pink Panthers en Amstelveense RC staan respectievelijk voorlaatste en laatste.