Archief

'Normale verontreiniging bij griffiepand'

De aard van de bodemverontreiniging bij het voormalige griffiepand (oude raadhuis) aan de Herenstraat 6 in Naaldwijk is min of meer normaal voor binnenstedelijke gebieden en oudere woonwijken. Dat stelt de gemeente Westland in een reactie op diverse publicaties.

Die normale verontreiniging betreft lood en zink. Toch sluit de gemeente niet uit, dat de provincie na onderzoek bepaalt, dat er sprake is van een ernstig geval van bodemverontreiniging. Momenteel is er geen saneringsnoodzaak. Er zijn volgens de gemeente geen risico's voor mens en/of natuur. De locatie is wel sterk verontreinigd met lood en zink, maar een sanering zal als niet-spoedeisend worden beschouwd. Als de locatie opnieuw ingericht wordt, moet er wél gesaneerd worden.

De door WOS.nl gemelde sterke verontreiniging van de bodem (grond en grondwater) met minerale olie en/of een teerachtige substantie, betreft volgens de gemeente Westland de nabije omgeving van het perceel en dus niet de locatie zelf. Op het terrein van het griffiepand is ten aanzien van deze materie slechts sprake van een lichte verontreiniging. "In het grondwater is zelfs geen spoortje van minerale olie gevonden", voegt de gemeente eraan toe.