Archief

Zelf groenten telen in Lierse volkskas

Binnenkort worden de deuren geopend van de Boeregoed Volkskas in De Lier. In deze kas kunnen groenten en fruit worden geteeld door vrijwilligers uit het Westland, Midden Delfland en omstreken. Iedereen die ook mee wil helpen, mag 16 februari een kijkje komen nemen.

Initiatiefnemer van het project is de stichting Samen Werken, die wordt bemand door vijf mensen die veel ervaring hebben in de tuinbouw vanuit verschillende invalshoeken. Doelstellingen van het project zijn onder meer: mensen samen te brengen die in een sociaal isolement zitten en scholieren in de praktijk leren hoe producten geteeld worden. De volkskas staat ook open voor mensen die graag eigen geteelde producten willen eten.

In de volkskas worden allerlei soorten groenten en fruit geteeld, zoals vergeten groenten, kruiden, zacht fruit en seizoenproducten. Lagere, middelbare en hogere scholen zijn ook van harte uitgenodigd om mee te werken aan het project.

Iedereen die tijd over heeft, lekker met zijn handen bezig wil zijn, wil leren hoe je groenten/fruit moet telen, is van harte welkom op zaterdag 16 februari om een kijkje te komen nemen van 9.00 tot 12.00 uur. De Volkskas is te vinden aan Woudtzicht 21 te De Lier.

Vorig jaar ontstond er nog een indringende discussie in de Westlandse gemeenteraad over genoemde locatie. Het tomatenconcern Royal Pride wilde daar een hoekje van het terrein gebruiken voor de bouw van een burgerwoning in verband met het plan om er een leer- en proefkas te vestigen. Wegens de kritiek vanuit de gemeenteraad trok het college het voornemen om een vergunning te verlenen in.