Archief

Onderzoek dierenpolitie naar vergiftiging levert niets op

Uit onderzoek door de dierenpolitie in Maassluis zijn geen nieuwe meldingen van mogelijk vergiftigde honden gekomen. De politie heeft in het onderzoek navraag gedaan bij dierenklinieken in Maassluis. Bij klinieken was niks bekend van mogelijke vergiftigingen.

Aanleiding van het onderzoek was een aangifte van vorige week. De melder liet haar hond uit in het park bij het appartementencomplex De Driemeet aan de Doctor Albert Schweitzerdreef. De hond kwam aangelopen met een gebraden en gekruide kip in z'n bek. Het baasje vond dit zo'n vreemde gewaarwording, dat ze bang was voor opzettelijke vergiftiging.

Het baasje is vervolgens met haar hond naar de dierenarts geweest. Deze heeft de hond laten braken om eventuele giftige stoffen uit de maag te halen. De hond is uiteindelijk niet ziek geworden. Volgens de dierenpolitie is vergiftiging door de dierenarts niet vastgesteld.

Half januari gingen verhalen de ronde dat er bij het Westeinde gif was gestrooid, waardoor er twee honden zouden zijn overleden. Andere hondeneigenaren raakten hierdoor zeer ongerust, waarop het verhaal zich verder verspreidde. Uiteindelijk bleken er noch bij de politie, noch bij Dierentehuis Nieuwe Waterweg, die met dierenambulances rijdt, meldingen binnen te zijn gekomen van vergiftiging van honden in Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen