Archief

Karssen bezweert motie van wantrouwen

Het debacle van de Schansbrug in Maassluis heeft dinsdagavond in de gemeenteraad tot een verhitte discussie geleid. Daarbij kwam de fractie van D66, ondersteund door MaassluisBelang en de ChristenUnie, zelfs met een motie van wantrouwen richting het college van B en W. De motie is echter op het laatste moment ingetrokken. Dit gebeurde vooral na aandringen van burgemeester Karssen.

De burgemeester vroeg indiener Eijskoot om nog eens goed na te denken, voordat zo'n zwaar middel wordt ingezet. Het zou voor het eerst in dertig jaar zijn, dat in de gemeenteraad van Maassluis een motie van wantrouwen is ingezet. Karssen deed de toezegging dat voor 1 april in de raad een discussie kan worden gevoerd over de regels bij aanbestedingen.

De renovatiekosten van de Schansbrug liepen op van de eerste raming van 400.000 naar uiteindelijk 756.000 euro. Maar ook het gehele proces en de, naar de mening van de oppositiepartijen, gebrekkige informatievoorziening van het college richting de gemeenteraad leidden tot het verhitte debat.



"Het college vindt dat de aanpak niet lekker is verlopen", biechtte wethouder Keijzer. Voorbeelden van de ongelukkige gang van zaken staan volgens het college voldoende weergegeven in een opgesteld rapport. Daarin staan verder ook voldoende punten waaruit lering kan worden getrokken, betoogde hij.

Om deze toezegging kracht bij te zetten, wilde D66 met steun van MaassluisBelang, ChristenUnie en CDA een motie indienen. Deze werd na een schorsing ingetrokken, maar vervolgens vervangen door een motie van wantrouwen (die overigens niet werd gesteund door het CDA). Op grond van stellige toezeggingen door het college, bij monde van burgemeester Karssen, trok initiatiefnemer Eijskoot (D66) ook deze motie in.

Categorieen:
Maassluis Algemeen