Archief

Toch vraagtekens bij doorgang Furieade 2013

De organisatie van de jaarlijkse Furieade in Maassluis vraagt zich af, of het evenement dit jaar wel kan doorgaan. Verwacht wordt dat er rond het eerste weekeinde van oktober nog diverse werkzaamheden plaatsvinden in het kader van de herinrichting van de binnenstad. "Dat maakt het moeilijk om een volwaardig programma voor de 34ste Furieade neer te zetten", aldus de voorzitter van de Stichting Maassluis Maritiem, Hans de Bruin.

Naast het kunnen brengen van een goed programma, moet ook de veiligheid van de bezoekers kunnen worden gewaarborgd. Het over platen laten lopen van de tienduizenden bezoekers of het afsluiten van wezenlijke plekken in het huidige parcours is geen optie, zo stelt De Bruin. Ook is het volgens de stichting de vraag of dan één van mooiste onderdelen van de Furieade, de lampionnenoptocht op vrijdagavond, wel door de Binnenstad kan lopen.

Burgemeester Koos Karssen liet vorige week nog weten, dat de Furieade dit jaar gewoon door kan gaan, zij het eventueel wel in een kleinere opzet. De Stichting is nog in overleg met de gemeente Maassluis over de planning van de werkzaamheden. Zij hoopt in ieder geval vóór 1 maart duidelijkheid te hebben over het wel of niet doorgaan van de 34ste Furieade.

In 2014 zal de Furieade sowieso plaats gaan vinden om de festiviteiten van het 400-jarig bestaan van Maassluis op grootse wijze afsluiten. Daarvoor is de organisatie al bezig met het bedenken van activiteiten voor het weekend van 3 en 4 oktober 2014. Inmiddels zijn voor die editie al een aantal sponsors gevonden, die dit slotfeest mogelijk zullen maken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen