Archief

'Extraatje voor burgers als geste voor gemeentehuis'

De Midden-Delflandse OGP-fractie wil dat er een geldpotje komt voor burgers, als verzoeningspoging met het nieuwe gemeentehuis. Volgens de fractie hebben veel Midden-Delflanders nog moeite met het gebouw, omdat ze destijds niet zijn betrokken bij het ontwerp en vanwege de rel met het Chinese riet.

Dinsdagavond, tijdens de eerste gemeenteraad in het nieuwe gemeentehuis, legt OGP een motie op tafel. Gedacht wordt aan een bedrag van 150.000 euro, één procent van het bedrag dat het gemeentehuis heeft gekost. Dat geld moet bestemd worden voor kleine projecten, zoals het gebruiken van een onbebouwd terrein, het opknappen van een parkeerterrein of het organiseren van een buurtfeest.

"Het gaat niet om het exacte bedrag. Het gaat om het gebaar naar de inwoners toe", laad fractielid Pia van Oord weten. Volgens haar kan het deel van het bouwbudget dat niet is uitgegeven voor het geldpotje gebruikt worden.

"De bouw van het gemeentehuis had een turbulente aanloop. Sommige burgers hebben er nog steeds moeite mee. Mensen zoeken een manier om van het gemeentehuis te houden", aldus Van Oord.