Archief

Voetbal: uitwijken naar kunstgras verplicht

Verenigingen met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn vanaf komend weekeinde verplicht om bij een incidentele afgelasting van het hoofdveld (van natuurgras) met het eerste elftal mannen uit te wijken naar kunstgras, zo heeft voetbalbond KNVB maandag bekendgemaakt.

Dit besluit is genomen door alle districten en is van toepassing op alle standaard competities bij de mannen, tot en met de laagste klassen van het district. De KNVB kan in voorkomende gevallen afwijken van deze regeling om een goed en sportief verloop van de competitie te waarborgen.

Omdat de weersomstandigheden op dit moment verre van ideaal zijn, met als gevolg diverse aanpassingen in de speeldagenkalenders, zijn de districten tot genoemd besluit gekomen. Op deze manier probeert de KNVB zowel midweekse wedstrijden te voorkomen, de laatste twee competitieronden gelijktijdig te laten spelen als ook het verschil in aantal gespeelde wedstrijden binnen de poules zo klein mogelijk te houden.

Verenigingen die de veiligheid van spelers en publiek niet kunnen garanderen op het kunstgrasveld, zijn verplicht om dit, met opgave van redenen, te melden bij de afdeling Wedstrijdzaken van het organiserende district.

Categorieen:
Algemeen