Archief

Van Dijk wint ook PuinduinRun

De Monsterse hardlooptrainer Arthur van Dijk heeft het meest succesvolle weekeinde uit zijn ruim dertigjarige atletiekcarrière geboekt. Tijdens de Wollebrandcross werd hij afgetekend Westlands crosskampioen en een dag later pakte hij bij sportpark Ockenburgh in Den Haag de overwinning in de PuinduinRun.

Zoals eerder gemeld, was Van Dijk zaterdagmiddag de snelste in het Open Westlands Cross Kampioenschap. In recreatiegebied De Wollebrand in Honselersdijk versloeg de 42-jarige Monsternaar de winnaar van verleden jaar, Heulenaar Sjoerd van Marrewijk. Van Dijk zegt zijn overwinning mede te danken aan de 'sneeuwkettingen' om zijn hardloopschoenen, die hij donderdag had aangeschaft. Hij had die antislipvoorziening eerder gezien tijdens een training, waarin zijn onderdaan Sjoerd van Marrewijk erg snel was op die dingen.

Van Dijk: "Ik heb afgelopen week slechts één keer getraind om zo energie te hebben voor twee wedstrijden in één weekend." Dat bleek een verstandige aanpak, want in de PuinduinRun op zondagochtend was hij aanvankelijk niet te stuiten. In de eerste zeven van de in totaal 9,4 kilometer lange wedstrijd liep Van Dijk ruimschoots op kop. Toen kwam ineens bij de beklimming van een trap Remco Mocking van Haag Atletiek hem voorbij. Van Dijk kon toch aanhaken en versloeg zijn belager in de sprint.