Archief

Opnieuw vragen over situatie Badweg

Voor de tweede keer in korte tijd zijn vanuit de Hoekse deelraad vragen aan het dagelijks bestuur gesteld over ernstige wateroverlast op de Badweg. Zondag was het daar weer mis. Grote hoeveelheden smeltwater hadden de weg naar de grote parkeerplaats bij de strandtenten in een binnenmeer veranderd.

De VVD Hoek van Holland wil dat er nu snel een structurele oplossing komt. Deelraadslid Arjen van der Lugt: "Door de wateroverlast waren het strand en de strandtenten niet of nauwelijks bereikbaar. Dat is een slechte zaak voor de ondernemers, die hierdoor klanten en omzet mislopen."

De deelraad heeft eind vorig jaar bij de vaststelling van de begroting een bedrag gereserveerd voor het renoveren van de Badweg. Het is echter nog niet duidelijk, wanneer wordt begonnen met de werkzaamheden. "Wij willen dat de weg helemaal gereed is voor de start van het zomerseizoen. In die periode trekken de strandtenten de meeste klanten, en mogen zij geen last van water, werkzaamheden of wat dan ook hebben", aldus Van der Lugt.

Amper drie maanden geleden zijn er vragen over wateroverlast op de Badweg gesteld door de PvdA-fractie. Het dagelijks bestuur verwees destijds in de beantwoording naar een aanpassing die vóór het zomerseizoen 2012 was uitgevoerd. Deze bleek echter geen blijvend soelaas te hebben geboden.