Archief

Geen wereldrecordpoging lipdub in Maassluis

Maassluis lijkt in 2014 geen wereldrecordpoging lipdub te beleven. De initiatiefnemer krijgt hiervoor geen vergunning van de gemeente. Het evenement had moeten plaatsvinden op 16 mei 2014, de dag dat Maassluis zich exact 400 geleden afscheidde van Maasland. De jubileumdag is echter gereserveerd voor Stichting 400 Jaar Maassluis, die op deze datum de openingsdag heeft staan voor een periode van festiviteiten.

Een woordvoerder van de gemeente laat in een reactie weten, dat al geruime tijd bekend is dat de Stichting 400 jaar Maassluis bezig is met de voorbereidingen van festiviteiten in 2014. Daarbij is volgens hem ook al geruime tijd bekend dat de opening plaatsvindt op 16 mei 2014 in de binnenstad. Als iemand anders op dezelfde plek en tijd iets groots wil organiseren, kan dat dus alleen in samenwerking met de Stichting 400 jaar Maassluis. Twee grote evenementen op dezelfde plek is in het belang van de openbare orde en veiligheid niet mogelijk.

José Fernandez, de initatiefnemer van de wereldrecordpoging, heeft geen kwaad woord richting de Stichting 400 Jaar Maassluis, maar wilde het wereldrecord lipdubben los van de stichting organiseren. Een lipdub is een ongemonteerd filmpje van mensen die een lied playback meezingen.

Fernandez noemt het een flinke domper dat hij geen vergunning krijgt. Hij had de gehele procedure samen met een beleidsmedewerker van de gemeente doorgelopen en voldeed aan alle eisen. Sponsoren waren ook al aanwezig waardoor subsidie niet nodig was. Het eerste contact met Guinness World Records was al gelegd en het zag er volgens hem hoopvol uit.