Handbal zondag: eindelijk weer winst Westlandia

HEREN

DIOS wist in sporthal De Haamen in Beek bijna voor een verrassing te zorgen tegen de reserves van OCI/Lions. De ploeg uit Den Hoorn speelde een prima wedstrijd, maar zag de thuisploeg in de slotfase alsnog de zege pakken. DIOS stond na een kwartier spelen met 9-6 voor. In de pauze was de stand gelijk: 13-13. Na de rust was het een spannende wedstrijd waarin DIOS na 45 minuten spelen met 21-20 voor stond. In de slotfase wist OCI/Lions alsnog de winst te pakken. Frank Snelder werd topscorer met acht doelpunten. DIOS blijft vijfde op de ranglijst en blijft in de race voor een ticket in de nacompetitie.

Westlandia wist in de thuiswedstrijd tegen de reserves van Gemini de negatieve spiraal tot stilstand te brengen. De Naaldwijkse ploeg wist na drie nederlagen op rij eindelijk weer tot winst te komen. Westlandia dicteerde in de eerste helft de wedstrijd en had na 15 minuten een voorsprong van 9-4. Na het eerste half uur was de marge opgelopen tot elf treffers: 19-8. In de tweede helft wist Westlandia de marge te behouden, maar zag Gemini toch terugkomen tot zeven doelpunten: 29-22. Na deze mindere fase liep Westlandia weer uit en won het met 35-25. Tery Zuijderwijk scoorde elf treffers.

DAMES

De reserves van Quintus hebben de thuiswedstrijd tegen DSVD winnend weten af te sluiten. De bezoekers in de Van der Voorthal knokken om degradatie tegen te gaan. Makkelijk ging het niet voor de Heulse ploeg. De wedstrijd ging gelijk op met een tussenstand van 7-7 na 15 minuten spelen. Quintus leidde na de eerste helft met 16-15. Na de pauze nam Quintus het voortouw en leidde met 21-18 na ruim 41 minuten spelen. DVSD kwam terug in de wedstrijd en nam de leiding met 21-22. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd wist Quintus de tegenstander toch op zij te zetten en won met 27-25.

In de VELO hal speelden VELO en Hendriks Graszoden/Leudal een boeiende wedstrijd met een fantastisch slot voor de thuisploeg. In de laatste seconde stelde Laura Zwinkels met een lob ut een break een dik verdiend gelijkspel veilig: 26-26. VELO nam vanaf het begin het initiatief en leidde bij rust met 14-13. Leudal, de nummer drie van de ranglijst, keek zelfs tegen marge van drie treffers aan, maar zette dit met nog ruim 10 minuten te spelen recht en nam voor het eerst een voorsprong: 21-22. Beide ploegen deden niets voor elkaar onder, maar in de slotfase leek Leudal toch met de winst naar Limburg te vertrekken. Met nog minder dan een minuut te spelen was de marge twee in het voordeel van de Limburgse dames: 24-26. In de slotminuut wist VELO toch een gelijkspel af te dwingen. Na de bekeroverwinning op koploper United Breda een tweede opsteker voor de promovendus. Patricia Zwinkels werd topscorer met acht doelpunten, waarvan zeven benutte strafworpen.