Zaalkorfbal: sensationele zege ODO

Eerste klasse D

ODO heeft in sporthal De Hofstede een fantastische teamprestatie neergezet. De Maaslandse formatie wist koploper Fortis te verslaan. ODO had bij rust een voorsprong van twee treffers: 9-7. In een spannende tweede helft wist de Maaslandse trots deze marge over de eindstreep te halen: 16-14. Door de overwinning staat ODO boven de gevarenzone. De voorsprong op de nummer zeven bedraagt twee punten.

De titelstrijd in deze klasse is definitief beslist. ONDO verloor voor de vierde keer dit seizoen. In sporthal De Pijp in Amsterdam bleek Oranje Nassau net te sterk voor de 's-Gravenzandse ploeg: 18-16. Koploper Rapid won voor de tiende keer op rij en heeft aan een zege genoeg in vier wedstrijden om de kampioensvlag te hijsen. ONDO is veilig en speelt volgend seizoen weer in de tweede klasse.

Tweede klasse I

De topper tussen Valto en KCR is een duidelijke zege geworden voor koploper KCR. In sporthal Vreeloo in De Lier boog de thuisploeg toch best diep. Na een goede eerste helft met een 6-7 achterstand voor Valto ging het in de tweede helft helemaal verkeerd. KCR won met 16-10 en schudde door de overwinning Valto af in strijd om het kampioenschap.

CKC Maassluis verspeelde een kostbaar punt in strijd om het kampioenschap. In sporthal Sportpunt Zeeland in Goes eindigde het treffen tegen TOGO in een 12-12 gelijkspel. Door de puntendeling is de achterstand van CKC Maassluis op koploper KCR opgelopen tot vijf punten met die wetenschap dat KCR één wedstrijd meer heeft gespeeld.

Derde klasse J

Dijkvogels gaat alleen aan de leiding in haar klasse. In sporthal Maasdijk won de thuisploeg de topper tegen RDZ. Koploper Dijkvogels stuurde de nummer drie van de ranglijst met een 17-13 nederlaag naar huis. Het verschil tussen Dijkvogels en RDZ is inmiddels opgelopen naar zes punten. Mede-koploper Olympia kwam dit weekend niet in actie.