Archief

Van Dijk en Duijvestijn crosskampioen

Arthur van Dijk is zaterdag Westlands crosskampioen 2013 geworden. Op het parcours in recreatiegebied De Wollebrand in Honselersdijk versloeg hij de kampioen van vorig jaar, Heulenaar Sjoerd van Marrewijk.

In de eerste ronde van 2,5 kilometer ging Van Marrewijk nog aan de leiding, maar Van Dijk zat hem steeds dichter op de hielen. Bij de tweede passage van de roemruchte Glibberberg nam de 42-jarige Monstenaar het commando over. Hij nam vervolgens snel afstand. Van Dijk finishte na 31.47 en had daarmee een voorsprong van 39 seconden op Van Marrewijk. Als derde kwam Johan Olsthoorn over de streep, in 33.13.

Bij de vrouwen won tot haar eigen verrassing Mariska Duijvestijn uit Wateringen. Zij liep al vrij snel op kop en kon haar voorsprong doorlopend uitbouwen. Duijvestijn finishte na twee ronden van in totaal ruim 5 kilometer in 27.29. Daarmee had zij exact twee minuten voorsprong op Sabine Bouwmeester, die net iets sterker bleek dan Marjolein van Marrewijk.

De cross voor de jeugd werd gewonnen door Cedric Demol uit 's-Gravenzande. Snelste meisje was Dionne Mauritz uit Naaldwijk.