Handbal zaterdag: regioploegen doen goede zaken

DAMES

Quintus heeft de reguliere competitie met winst afgesloten. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg van Sercodak/Dalfsen. Quintus speelde een goede wedstrijd tegen de tegenvallende regerend landskampioen. De Heulse ploeg stond na 15 minuten spelen met 8-5 voor. Na een half uur spelen was de marge al verdubbeld: 16-10. Na de pauze speelde Dalfsen beter en kwam het zeer dicht bij. Halverwege het tweede bedrijf was de marge nog één doelpunt in het voordeel van Quintus. Halverwege het tweede bedrijf maakte binnen enkele minuten de marge weer groter: 26-21. In de slotfase kwam Dalfsen nog iets dichterbij, maar de zege van 32-29 voor Quintus was dik verdiend.

De Heulse ploeg is als derde geëindigd in de reguliere competitie en neemt vier bonuspunten mee in de kampioenspoule. Volgende week staan beide ploegen in de kampioenspoule weer tegenover elkaar. Quintus en Dalfsen zullen elkaar weer in Kwintsheul treffen.

Westlandia leek op weg naar de vierde overwinning in een uitwedstrijd, echter in de laatste seconde scoorde hekkensluiter Foreholte de gelijkmaker. De Naaldwijkse ploeg behaalde hierdoor de eerste puntendeling op vreemde bodem. In een wedstrijd waarin het gelijk op ging, nam Foreholte in sporthal De Tulp in Voorhout een 13-12 voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd leek Westlandia de zege te pakken, echter Foreholte stak er een stokje voor door de 27-27 te scoren in de slotseconde. Jenny van der Hoeven scoorde acht keer en was daarmee topscorer bij haar ploeg.

Verburch blijft door de zesde uitoverwinning en tiende zege in totaal in het spoor van koploper United Breda. De Poeldijkse ploeg speelde in sporthal Rijkerswoerd in Arnhem een degelijke wedstrijd en kwam niet in de problemen. In de eerste helft bleef AAC'1899 nog in het spoor van Verburch: 14-15. In de tweede helft wist Verburch het verschil te maken en de wedstrijd toch ruim te winnen: 22-27.

HEREN

Quintus heeft in de Van der Voorthal duidelijk revanche gehaald op de eerdere nederlaag dit seizoen tegen AHV Swift. De Heulse ploeg dicteerde vanaf het beginsignaal het spel en zette de bezoekers al snel op achterstand. De ruststand bedroeg 18-10 in het voordeel van de thuisploeg. Na de pauze bleef Quintus de controle over de wedstrijd houden en bouwde de voorsprong gestaag uit. Na een 45 minuten was de marge 10 doelpunten (24-14) en met nog negen minuten te gaan was het verschil 15 treffers (30-15). Quintus won uiteindelijk met 32-18 van AHV Swift. Arjan Stuiver werd topscorer. Thoasz Charusa heeft zijn eerste doelpunten na zijn rentree bij de Heulseploeg te pakken. De Pool scoorde twee keer.

Plaatsing voor de kampioenspoule kan Quintus bijna niet meer ontgaan. De Heulse ploeg heeft vier punten voorsprong op de plaatsen zes en zeven. Met nog twee duels te gaan tegen Fiqas/Aalsmeer en Hercules kan Quintus de huidige vierde positie consolideren.

De reserves van Quintus hebben een belangrijke zege geboekt op Handbal Venlo. In sporthal Craneveld in Venlo kon de Heulse ploeg en 23-21 overwinning bijschrijven. In de eerste helft deden beide ploegen niet voor elkaar onder getuige de 12-12 tussenstand. Pas in de tweede helft wist Quintus het verschil te maken. Mitchel Verbraeken en Wesley Roeleveld waren topscorer met ieder vijf doelpunten. Quintus behaalde de derde uitoverwinning uit 10 beurten. Door twee overwinningen op rij lijkt de Heulse ploeg langzaam afstand te gaan nemen van de onderste regionen. Het verschil met nummer 13 bedraagt nu zes punten.