Archief

Badminton: geen finale om NK voor VELO

Van Zundert/VELO heeft de finale om het Nederlands kampioenschap niet weten te behalen. Na de nederlaag van afgelopen donderdag tegen BC Amersfoort bleek de koploper uit de reguliere competitie wederom te sterk voor de titelverdediger.

Na de nederlaag van 5-3 in Wateringen had VELO nog kansen op een goed resultaat, echter na vijf partijen in de Juliana van Stolberg sporthal in Amersfoort was het over en sluiten. BC Amersfoort staat nu voor de tweede keer op rij de finale om het Nederlands kampioenschap te spelen. Vorig jaar verloor BC Amersfoort in de finale van Van Zundert/VELO.

BC Amersfoort opende sterk door, net als afgelopen donderdag, de twee dubbels in winst om te zetten. Dicky Palyama en Rikkert Suijkerland waren niet opgewassen tegen Maas en Tabbeling. Myke Halkema en Lisa Malaihollo verloren van Muskens en Verheul.

Palyama won gedecideerd van Residay en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Niet veel later bleek Van der Valk te sterk voor Wendy Slaats. Suijkerland verloor van De Vries,w aardoor het vierde en beslissende punt binnen was voor BC Amersfoort. De overige partijen werden niet meer gespeeld.

Categorieen:
Wateringen Algemeen