Archief

Waarschuwingsborden op Zandmotor

Er komen op de Zandmotor voor de kust van Monster hoogstwaarschijnlijk extra informatieborden om strandgangers te waarschuwen voor de risico's. Dat laat de provincie Zuid-Holland weten, naar aanleiding van gesprekken die zijn gevoerd met de gemeente Westland om de veiligheidssituatie te verbeteren.

De gesprekken werden aangegaan na een aantal incidenten met groepen mensen die in paniek van de zandvlakte moesten worden gehaald. Deze hadden het idee dat zij werden ingesloten door het water.

Op de borden komt ook advies over hoe te handelen wanneer men op de Zandmotor in de problemen raakt. Deze borden zouden bij strandopgangen en bij de Argusmast op de Zandmotor geplaatst kunnen worden.

Er volgt nu verder overleg tussen de provincie en de gemeente over wat er precies op de borden komt te staan. Het zou ook kunnen dat er modernere communicatiemiddelen worden ingezet. Zodra er meer bekend is, wordt het publiek daarover geïnformeerd.

Deze zaterdag houden de reddingsbrigades van Monster en 's-Gravenzande oefeningen in ijsreddingen op het binnenmeer van de Zandmotor.