Archief

Bewonerscommissies Geerkade naar rechter

Enkele bewonerscommissies rond de Noorddijk-Geerkade in Maassluis stappen naar de rechter om de nieuwbouwplannen op deze locatie tegen te houden. Voorzitter Dubbelman van de bewonerscommissie Schanseiland laat weten desnoods naar de Raad van State te stappen.

In de afgelopen week zijn er 31 bezwaarschriften tegen de bouw afgewezen door het college van B en W, op advies van de Commissie van Bezwaarschriften. De bezwaren gaan onder meer over de bouwhoogte, parkeermogelijkheden, het wegvallen van zonlicht door de bouw, aantasting van het stadsgezicht.

Volgens Dubbelman is het een opeenstapeling van bestuurlijke fouten en ook van belangenverstrengelingen. Samen met naburige bewonerscommissies heeft hij daarom twee advocatenkantoren ingeschakeld en zal er mogelijk nog een derde bijkomen, om alle dossiers te onderzoeken. "Het loopt al sinds 1992 en ik heb ondertussen een stapel dossiers van 61 centimeter opgebouwd", aldus Dubbelman.

Het zijn volgens hem te veel fouten om op te noemen. Als voorbeeld noemt hij, dat de rioolwerkzaamheden die vorig jaar hebben plaatsgevonden, illegaal zijn uitgevoerd. "De gemeente heeft hiervoor geen vergunning aangevraagd bij het Hoogheemraadschap van Delfland". Deze is nodig omdat de bouwlocatie zich op een dijk bevindt. Dubbelman heeft hierover een klacht ingediend bij Delfland en heeft te horen gekregen dat de klacht in alle ernst onderzocht zal worden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen