Archief

Test waarschuwingssysteem NL-Alert

Het eerste testbericht van NL-Alert zal op maandag 4 februari verzonden worden. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiele telefoon op de juiste manier is ingesteld om het alarm te ontvangen.

NL-Alert is een waarschuwingsmiddel dat kan worden ingezet bij grote calamiteiten. Dit gebeurt dan naast de al bekende luchtsirenes die maandelijks worden getest.

Het vergt echter nog enige tijd voordat alle typen mobiele telefoons NL-Alert kunnen ontvangen. Op dit moment is het systeem nog maar beschikbaar op zestig procent van alle mobiele telefoons.

Smartphones zoals de iPhone en mobiele telefoons aangesloten op een 3G netwerk (internetverbinding) van de providers Vodafone en T-Mobile kunnen NL-Alert nog niet ontvangen. Dit vanwege technische afstemming. De providers verwachten NL-Alert in de loop van 2013 ook op smartphones te kunnen ondersteunen.

Een mobiele telefoon moet eerst juist ingesteld worden voordat deze een NL-Alert kan ontvangen. Om er achter te komen of een mobiele telefoon of provider het toestaat om een NL-Alert te ontvangen, kan gekeken worden op de website www.nl-alert.nl.

Categorieen:
Algemeen