Archief

Fors aantal afhakers bij CPO project Naaldwijk

Van de 24 belangstellenden die onder het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) wilden bouwen aan de Chrysantenstraat in Naaldwijk, zijn er nog 6 over. Volgens de gemeente kregen de afhakers veelal de financiƫn niet rond.

Bij CPO laten de kopers zelf de woningen bouwen, zonder tussenkomst van een ontwikkelaar. Om toch nog aan de minimaal 17 belangstellenden te komen om de bouw van de in totaal 29 woningen te starten, is nu de inschrijvingstermijn met drie maanden verlengd. Aanmelden kan tot maart.

Tom Schinkel, een van de CPO'ers die zich niet laten kisten, wijt het aantal afhakers aan de vrijblijvendheid van de inschrijving. "We gaan nu opnieuw de markt op en gaan ook proberen een bredere doelgroep aan te boren. Zo gaan we ons minder richten op tweeverdieners", aldus Schinkel.

In de negen maanden die de groep met het project bezig was, is veel informatie ingewonnen. Schinkel: "Daardoor hebben we een heel goed beeld van bouwprijzen. Zo zou het mogelijk moeten zijn om bijvoorbeeld voor 100.000 euro een appartement te laten bouwen."

CPO 't Chrysantenhof, zoals het project heet, richt binnenkort bij de notaris een vereniging op. Inmiddels is ook de website www.chrysantenhof.nl online en is er een Twitteraccount (@CPOnaaldwijk). Aanmelden kan door te mailen naar info@chrysantenhof.nl.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen