VELO stunt tegen United Breda in bekertoernooi

In de regiofinale van het nationale bekertoernooi hebben de handbaldames van VELO voor een verrassing gezorgd. United Breda, de ongeslagen koploper in de 2e divisie B, moest in de mededivisionist uit Wateringen haar meerdere erkennen en werd met 25-24 uitgeschakeld. Hiermee dringt VELO door tot de achtste finales.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Halverwege de tweede helft stond het 20-20. Tien minuten voor tijd leek United Breda er met de winst vandoor te gaan, toen zij op twee doelpunten voorsprong kwam. Door drie treffers van Shirley Koremans kwam Velo echter weer langszij en een minuut voor tijd zorgde topscorer Patricia Zwinkels met een benutte 7-meterworp voor de beslissing.

In de tweede ronde van het bekertoernooi had VELO ook al voor spektakel gezorgd. Toen werden de vrouwen van Verburch onverwacht naar huis gestuurd met 21-20.