Archief

Stichting wil eigen honk bij multifunctionele baan

De Stichting Outdoor Sport Promotion in Maassluis heeft te kennen gegeven behoefte te hebben aan een eigen accommodatie nabij de multifunctionele atletiekbaan aan de Albert Schweitzerdreef. De stichting ervaart een aantal knelpunten, zoals de afwezigheid van sanitaire voorzieningen bij sportactiviteiten en een opslagmogelijkheid voor sport- en onderhoudsmaterialen. Het is in de praktijk moeilijk gebleken om hiervoor bij de omliggende verenigingen aan te kloppen.

Het college van burgemeesters en wethouders zegt enthousiast te zijn over de initiatieven van de stichting en is dan ook voorstander om hun uitbreidingswens financieel te ondersteunen. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de aansluitingskosten voor riool en water van 26.500 euro voor rekening van de gemeente te nemen en een subsidie te verlenen van 6.500 euro voor de aanschaf en plaatsing van de accommodatie. De stichting zal zelf 5.000 euro bijgedragen en het Fonds Schiedam Vlaardingen en omgeving wil een bedrag van 9.000 euro schenken.

De stichting is één van de partijen die betrokken is bij het initiatief en de ontwikkeling van de multifunctionele atletiekbaan. Zij organiseert daar activiteiten voor verschillende doelgroepen, zoals schoolsportactiviteiten en de realisatie van de ijsbaan.

Categorieen:
Maassluis Algemeen