Archief

Tweede schaatsbaan Maassluis woensdag open

In Maassluis gaat woensdag de tweede schaatsbaan open. De baan aan de Vlaardingsedijk is vanaf 13.00 uur toegankelijk. Het is deze gehele vorstperiode nog niet eerder gelukt om deze ijsbaan te openen. Er lag namelijk sneeuw op de baan en het ijs was niet dik genoeg om het te betreden en sneeuwvrij te maken.

Sinds het weekend is het ijs wél dik genoeg en is er hard gewerkt om de baan te ontdoen van sneeuw. Dit heeft een ovale baan opgeleverd, waar liefhebbers rondjes op kunnen schaatsen.

De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is 1 euro, volwassenen betalen 2 euro. De kantine is ook open voor koek en zopie. De ijsbaan is op woensdag van 13.00 tot 22.00 uur open, op overige werkdagen van 16.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 22.00 uur. Dit geldt uiteraard voor zo lang het ijs het toe laat.

De eerste ijsbaan die in Maassluis open ging, was de atletiekbaan aan de Doctor Albert Schweitzerdreef. Deze ging vorige week donderdag open en is elke dag van 11.00 tot 21.00 uur open.

Kijk voor een overzicht van schaatsbanen in de regio en of ze open zijn op www.wos.nl/schaatsen

Categorieen:
Maassluis Algemeen