Archief

Initiatief om winkelend publiek in Maassluis te houden

Twee Maassluizers hebben het initiatief genomen om winkelend publiek in Maassluis te houden. "Al lange tijd doet zich in Maassluis het verschijnsel voor, dat een groot deel van de inwoners haar inkopen doet buiten de stadsgrenzen, zoals in Vlaardingen, Rotterdam en Naaldwijk. Dit is slecht voor de economie in Maassluis en er staan ook steeds meer winkelpanden leeg", zeggen zij.

Aan het concept om de Maassluizers meer aan de Maassluise winkeliers te binden, wordt op dit moment hard gewerkt. Zo komt er binnenkort een website waarop de anonieme initiatiefnemers naar buiten zullen treden.

Een ander facet is het proberen binnen te halen van modewinkel H&M. Dit is volgens de bezoekers van de Facebook-pagina van 'Koop in Maassluis' de meest gemiste winkel in de stad. De initiatiefnemers zijn van mening dat zo'n winkelketen de Maassluizer die niet de portemonnee heeft om nu in eigen stad kleding te kopen, binnen de gemeente te houden. Blijft die consument eenmaal binnen de stadsgrenzen, dan zal deze ook eerder bij andere zaken in Maassluis inkopen doen, aldus de filosofie van 'Koop in Maassluis'.

Wethouder Eitjes van Maassluis zegt positief te staan tegenover het initiatief en juicht het vestigen van ondernemers, waaronder een H&M, toe. De gemeente en winkeliers zijn daarnaast in overleg met elkaar om een plan op te stellen om de leegstand tegen te gaan.