Handbal: Quintus 2 wint regiofinale van Westlandia

Beker

De reserves van Quintus hebben ten koste van Westlandia de achtste finales gehaald van het nationale bekertoernooi.

In de regiofinale bleek de eerstedivisionist in de Van der Voorthal duidelijk te sterk voor de Naaldwijkse ploeg, dat uitkomt in de hoofdklasse. Na de eerste helft stond het 15-9 in het voordeel van Quintus. Na de pauze kwam het verschil in klasse meer tot uitdrukking. Quintus won met 32-17.

Quintus heeft de voorlaatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie winnend weten af te sluiten. Tegen Handbal Venlo kwam de Heulse ploeg niet in de problemen en won vrij gemakkelijk met 31-22. Zaterdag sluit Quintus de competitie af met een duel tegen landskampioen Sercodak/Dalfsen.

Vijf van de zes ploegen in de kampioenspoule zijn bekend, namelijk Sercodak/Dalfsen, Succes Schoonmaak/VOC, Quintus, Hellas en Westfriesland/SEW. Plaats zes wordt ingenomen door of Handbal Venlo of promovendus Fiqas/Aalsmeer.