Archief

Haken en ogen aan overdracht Waterman

Voordat het burgerinitiatief 'Waterman Natuurlijk' het zwembad in Wateringen kan gaan exploiteren, zijn er nog diverse hindernissen te nemen. Dat bleek dinsdagavond tijdens een raadscommissievergadering in de gemeente Westland. Daardoor is het nog maar de vraag of Waterman Natuurlijk al in 2014 aan de slag kan gaan.

Wethouder El Mokaddem heeft eerst nog wat onderhandel- en onderzoekswerk te doen. Een van de grootste struikelblokken is het contract met de huidige exploitant Optisport. Dat loopt tot 2016 en kan niet zomaar op jaarbasis worden ontbonden. Het bedrijf zou geld kunnen vragen voor eerdere ontbinding van dat contract.

Voor de gemeenteraad kwam die mededeling als een verrassing. Hoewel de raad Waterman Natuurlijk een kans wil geven, ziet deze er niets in Optisport te moeten 'afkopen'. Een ander probleem is, dat het burgerinitiatief nog een stichting moet oprichten. Het is dus nog geen rechtspersoon en kan daardoor voor de gemeente nog geen officiële gesprekspartner zijn.

Wethouder El Mokaddem gaat nu in gesprek met beide partijen. Hij zal kijken hoe het contract met Optisport eventueel kan worden ontbonden en of Waterman Natuurlijk überhaupt in staat is een zwembad te exploiteren.