Archief

Met man en macht ijsbanen sneeuwvrij maken

IJsclubs in de regio zijn sinds de sneeuwbuien van zondag met man en macht bezig geweest om de schaatsbanen vrij van sneeuw te maken. Vrijwilligers in Maassluis waren begin maandagmiddag nog bezig om de baan aan de Albert Schweitzerdreef sneeuwvrij te krijgen. Ze hopen tegen 15.00 uur, als de scholen uit zijn, de baan weer schoon te hebben.

De ijsbaan in Maassluis heeft te kampen gehad met vandalisme. Een jonge boom is inclusief steunpalen uit de grond gerukt en in zijn geheel op de ijsbaan geplant en hier vastgevroren. Dit moet in de nacht van zaterdag op zondag zijn gebeurd. De boom is met veel moeite weer uit de ijsbaan gehakt.

IJsclub Vlietlanden in Schipluiden heeft zwaar materiaal ingezet om de baan sneeuwvrij te maken. Vlietlanden heeft hiervoor quads als veegmachines ingezet. Een aantal keer zakten de quads door het ijs, waardoor er een enkele wakken in het ijs zitten. Het ijs van de 400-meter baan is tot 86 mm dik. De Krabbelbaan is 79 mm dik. Vlietland is open voor het publiek.

Ook Maasland IJsvermaak heeft de baan geheel sneeuwvrij gemaakt. De baan is open voor het publiek.

Kijk voor een overzicht van alle ijsbanen in de regio en of ze open zijn op wos.nl/schaatsen